Andaluzija

Stunning_Venice_Cityscape_HD_Wallpaper

ITALIJA, FRANCUSKA, ŠPANIJA

(ANDALUZIJA)

Dvanaestodnevno putovanje autobusom

PROGRAM PUTOVANJA:


1. dan - 12.09.2019. četvrtak – UB
Polazak iz Uba u 18:00 časova. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije do Italije uz kratka usputna zadržavanja radi odmora i graničnih formalnosti.

2. dan - 13.09.2019. petak – ĐENOVA
Dolazak u Đenovu u ranim popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel, kraći odmor. Popodne i uveče razgledanje grada peške i metroom. Slobodno veče i individualni pobratak u hotel. Noćenje.

3. dan - 14.09.2019. subota – ĐENOVA – LJORET DE MAR
Doručak. Napuštanje hotela. Atraktivno putovanje Ligurijom, Azurnom obalom, Provansom, Langedokom, Rusionom. Ulazak preko krajeva Pirineja u Španiju i dolazak u letovalište Ljoret de Mar. Smeštaj u hotel. Večera. Slobodno veče. Noćenje.

4. dan - 15.09.2019. nedelja – LJORET DE MAR – VALENSIJA
Doručak. Napuštanje hotela. Putovanje kroz mediteranski deo Katalonije pored Barselone i Taragone do Valensije. Dolazak u Valensiju u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Razgledanje užeg jezgra grada koji spada po arhitektonskim rešenjima među najmodernije gradove Španije. Istoiframeno Valensija je veliki grad sa očuvanim starijom jezgrom, lepo uređenim obalskim delom i plažama. Noćenje.

5. dan - 16.09.2019. ponedeljak – VALENSIJA
Doručak. Slobodno iframe u Valensiji, moguć obilazak značajnih crkava, pešačkih zona i kupanje na plažama. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan - 17.09.2019. utorak – VALENSIJA – KORDOBA – MALAGA
Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak putovanja preko atraktivnih predela jugoistočne Španije, preko Mursije do Kordobe. Kraće zadržavanje u jezgru grada koji se nalazi na reci Gvadalkilir, poznatom po mavarskoj arhitekturi i zaštićenoj starog centralnoj zoni grada. U večernjim časovima dolazak u Malagu, koja važi za jedan od najpopularnijih gradova Španije i Andaluzije. Smeštaj u hotel. Noćenje.

7. dan - 18.09.2018. sreda – MALAGA - SEVILJA - MALAGA
Doručak. Celodnevni izlet za Sevilju, nezvaničnu prestonicu Andaluzije. Sevilja je četvrti po večičini grad u Španiji i spada u grupu najlepših gradova na svetu. To je rodni grad Don Žuana, mesto radnje „Seviljskog berberina“, sa brojnom romskom populacijim i najboljim flamenkom na svetu. U gradu su brojne galerije, crkve (četvrta katolička katedrala po veličini na svetu), spomenici mavarske arhitekture i dr. Poludnevno zadržavanje u gradu i u večernjim časovima povratak u hotel u Malagu. Noćenje.

8. dan - 19.09.2019. četvrtak – MALAGA- GRANADA - MALAGA
Doručak. Dvočasovna vožnja do Granade, takođe grada mavarske i srednjovekovne arhitekture, u podnožju visokih planina Sijera Nevade. Obilazak brojnih gradskih znamenitosti arhitekture. U popodnevnim časovima uživanje u bučnoj atmosferi pešačkih zona grada. Moguć fakultativni obilazak Alhambre, ukoliko se karte rezervišu najmanje dva meseca pre polaska. Povratak u Malagu i obilazak grada. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan - 20.09.2019. petak – MALAGA – LJORET DE MAR
Doručak. Napuštanje hotela. Dvanaestočasovno putovanje dobrim putevima i atraktivnim delovima Španije po dnevnom svetlu do Ljoret de Mara. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

10. dan - 21.09.2019. subota – LJORET DE MAR – MARSEJ – VARACE
Doručak. Napuštanje hotela. Putovanje do Marseja. Dvočasovni panoramski i pešački obilazak Marseja, drugog grada po veličini i najvećoj luci u Francuskoj gde je ubijen kralj Aleksandar Prvi Krađorđević. Obilazak spomenika i Bogorodice od Garde odakle se pruža neverovatan pogled na sve delove Marseja. Nastavak putovanja i smeštaj u hotel u Liguriji u letovalištu Varace nadomak Đenove. Noćenje.

11. dan - 22.09.2019.  nedelja – VARACE – LA SPECIA – ĆINKVE TERE – SRBIJA
Doručak. Napuštanje hotela. Putovanje kroz Đenovu, pored Rapala do luke La Specija. Prelazak na voz i višečasovno razgledanje slikovitih sela u nacionalnom parku Ćinkve Tere. Povratak u La Speciju, slobodno kasno popodne i rano veče do polaska za Srbiju. Polazak za Srbiju je predviđen oko 21 čas.

12. dan - 23.09.2019. ponedeljak – UB
Dolazak na odredište u ranim popodnevnim časovima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA : 660€

ARANŽMAN OBUHVATA:
- prevoz autobusom visoke tursitičke klase
- smeštaj u hotelima sa 3* :
- Đenova – 1 noćenje sa doručkom
- Ljoret de Mar – 2 noćenja na bazi polupansiona
- Valensija – 2 noćenja sa doručkom
- Malaga – 3 noćenja sa doručkom
- Varace – 1 noćenje sa doručkom
- obilaske prema programu
- usluge vođenja stručnog vodiča
- troškove organizacije

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- ulaznice na lokalitetima (Alhambra, karta za železnicu Ćinkve Tere)
- flamenko u Malagi
- međunarodno zdravstveno osiguranje
- individualne troškove

USLOVI PLAĆANJA:
Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje se vrši u dinarskpoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 100 eura, a ostatak se može platiti najkasnije 15 dana pre polaska.

Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.


Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora Itaka Travel-a, usaglašeni sa YUTA standardom.