Prag - DAN ZALJUBLJENIH

ČEŠKI KRUMLOV - PRAG – BRNO

Untitled

Prag „Zlatni grad" i „Grad stotinu tornjeva", grad u kome ćete uživati dok šetate njegovim živopisnim uličicama, osetiti njegov gotički duh, prošetati pored Vltave i oduševiti se brojnim mogućnostima koje Vam pruža! Prag predstavlja unikatnu kolekciju istorijskih spomenika nastalih kroz njegovu dugu i slavnu prošlost. Zamkovi, crkve, palate, kule i mostovi Vas kao u bajci vraćaju u slavnu prošlost grada. Predah od razgledanja potražite u nekom od brojnih restorana ili tradicionalnih čeških pivnica u kojima je neizostavno probati neko od čuvenih čeških piva. Kroz istoriju Prag je doživeo i velike uspone i strašne padove, ali iz svega je izašao lepši i sa ponosom Vas poziva da doživite njegovu bajku. Magična evropska prestonica Češke, na reci Vltavi, istorijsko jezgro pod zaštitom UNESKO-a, najromantičnija je zimi kada njene kupole zaveje sneg.

Untitled1

Češki Krumlovmesto iz bajke. Jedan je od najočuvanijih starih gradova Češke, zbog čega se nalazi na UNESCO-vom spisku svetske baštine. Iako na prvi pogled sve kuće izgledaju kao da su tek sagrađene, ne verujte prvom utisku: one su obnovljene, ali većina je sagrađena u 16. i 17. veku. Kako legenda kaže, ime grada potiče od nemačkog izraza „Krumme Aue“, što se može prevesti kao „krivudava poljana“. Ime grada dolazi od prirodne topografije mesta, naročito od krivudavog meandra uz reku Vltav. Češki Krumlov jedno je od najpopularnijih mesta, koje privlači svojom prelepom arhitekturom i mnogobrojnim umetničkim delima. Ono što u gradu dominira je Krumlovski dvorac, drugi po veličini dvorac u Češkoj.

Untitled2

Brno drugi po veličini grad u Češkoj. Kažu da je “grad po meri čoveka” – grad bez žurbe i gužve, idealan za one koji vole piće, istoriju i zabavu. To je grad u kojem se zaista vidi duša Češke, a koji ima iznenađujuće mnogo atrakcija, od habzburških rezidencija, opera, komunističkih koncertnih sala, pa sve do ikona funkcionalističke arhitekture. Probajte atmosferu Brna. Nije spektakularna, ali je vrlo prijatna. I dugo se pamti.

Untitled3

Drezden grad baroknih čuda. Grad blista u baroknoj arhitekturi i podseća na stara zlatna iframena osamnaestog veka kada je vladao Avgust Snažni. Kultura se može interpretirati i definisati na potpuno različite načine. Međutim, može se i jednostavno reći: Drezden. Mnoštvo i raskoš izvrsnih kulturnih dobara su toliko impozantni da posetioce ostavljaju bez daha. A pošto su građani Drezdena sve to uklopili u predivan rečni krajolik, divljenje će se brzo pretvoriti u oduševljenje. Putovanje u najlepše kutke prošlosti oduševiće vas lepotom i upoznati vas sa kulturnim nasleđem Nemačke.

Untitled4

Karlove Vari – raj u srcu Bohemije. Bajkovit i lekovit gradić na severozapadu Češke već vekovima slovi za jednu od najpopularnijih banja Evrope, ne samo zbog čuvenih termalnih izvora čija je vrela voda pravi eliksir, već i zahvaljujući impozantnoj arhitekturi i kulturnim spomenicima na svakom koraku. Smatra se da ovdašnji mineralni izvori imaju lekovita svojstva i da ublažavaju bolove i stres. Međutim, veličanstvena arhitektura i zamkovi i ulice iz bajki su ono što neprestano privlači turiste u ovaj grad.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan,14.02.2020.-LAZAREVAC
Polazak iz Lazarevca sa parkinga kod Sportsko-rekreativnog centra “Kolubara” u 19.00h. Noćna vožnja kroz Mađarsku, Slovačku i Češku uz kraće pauze radi odmora i graničnih formalnosti.

2.dan,15.02.2020.-
ČEŠKI KRUMLOV-PRAG

Dolazak u Češki Krumlov, gradić na obalama reke Vltave i jedan od najlepših gradića Češke, nad kojim dominira zamak sa crkvom Sv.Vita. Češki Krumlov je jedan od prvih gradova Češke koji je uvršten u UNESCO-vu listu svetske baštine. Razgledanje grada koji, posle Hradčana, ima najveći zamak u Češkoj. Nastavak puta za Prag. Po dolasku, obilazak grada uz pratnju vodiča: Hradčani – Katedrala Sv.Vita, Stari Kraljevski dvorac, Bazilika Sv. Djordja, Zlatna ulica, Mala strana, Karlov most, Trg malteških vitezova, bista Karla IV, Staro mesto, Staromestski trg, Orloj, Gradska većnica, Tinska crkva, spomenik J. Husu, Celetna ulica, Vaclavske namesti, Smeštaj u hotel. Slobodno iframe. Noćenje.

3.dan,16.02.2020.-PRAG-DREZDEN-PRAG

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativan odlazak na izlet u Drezden, grad kulture i umetnosti i vrhunskih muzeja, u savršenoj harmoniji sa prirodom, skladnog odnosa između starog i modernog. Grad je sa pravom nazvan “balkonom Evrope” i proslavljen kao Firenca na Elbi. Podjednako je zanimljiv onima koji su u potrazi za umetničkim vrednostima, ali i onima koji žele samo da se zabave i uživaju u šopingu u Praškoj ulici, ili na trgu Altmarkt. Povratak u Prag. Odlazak u hotel. Nakon odmora, sledi fakultativno krstarenje Vltavom sa večerom na bazi švedskog stola u trajanju od 2h, a zatim i noćna šetnja gradom i upoznavanje sa noćnim životom Praga. Noćenje.

4.dan,17.02.2020.-PRAG-KARLOVE VARI-PRAG-BRNO

Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativan odlazak do najčuvenije banje u Evropi - Karlovih Vari. Bajkovit i lekoviti gradić vekovima slovi za jednu od najpopularnijih banja Evrope, ne samo zbog čuvenih termalnih voda čija je vrela voda pravi eliksir, već i zahvaljujući impozantnoj arhitekturi i kulturnim spomenicima na svakom koraku. Slobodno iframe za individualno razgledanje. U povratku za Prag kratko zaustavljanje u Krušovicama, poznatoj fabrici piva. Polazak za Srbiju oko 17h. Dvočasovna poseta gradu Brno, drugi po veličini grad u Češkoj. Noćna vožnja uz kraće pauze radi odmora.

5.dan,18.02.2020.-LAZAREVAC
Dolazak u Lazarevac u ranim jutarnjim  časovima.

TERMIN:

14/18.02.2020.

CENA ARANŽMANA:

89

Doplata za jednokrevetnu sobu na upit

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

· Prevoz autobusom visoke turističke klase sa kompletnom opremom (audio-video, grejanje, klima AC, DvD)

· 2 noćenja na bazi noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*

· Obilaske prema programu (razgledanje Češkog Krumlova, razledanje Praga, razgledanje Brna)

· Usluge profesionalnog turističkog vodiča

· Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

· Međunarodno zdravstveno osiguranje

· Individualne troškove

· Fakultativne izlete:

- Krstarenje Vltavom sa večerom na bazi švedskog stola u trajanju od 2h - 19 (uz kupljen izlet u Drezden, cena krstarenja je 15)

- Karlove Vari - 25 € (uz kupljen izlet u Drezden, cena izleta u Karlove Vari je 14€)

- Drezden - 30

NAČIN PLAĆANJA: u 5 mesečnih rata ili na 10 polumesečnih rata (januar-maj) direktnom uplatom u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate.

Hotel:

Centrum Krystal 3* - www.hotel-krystal.eu ili sličan

Hotel Krystal je smešten na tihoj lokaciji, na svega 500 metara od Parka prirode Šarka i na 5 km od starog gradskog jezgra Praga. Nalazi se na svega par koraka od stanice metroa na liniji A i najbliže tramvajske stanice. Objekat poseduje restoran u kojem se služe češka i internacionalna jela. U ponudi su sobe sa TV-om i balkonom. Besplatan bežični internet je dostupan u pojedinim sobama i zajedničkim prostorijama. Sve sobe sadrže nameštaj od drveta, prostor za sedenje i frižider. Svaka soba uključuje sopstveno kupatilo sa tušem ili kadom.