Turska, Gruzija, Jermenija

0e

ПРОГРАМ ПУТОВАЊА:

1. ДАН - 25.09.2020. (петак) – УБ

Полазак из Београда у 14 часова, а из Уба у 15 часова. Вожња преко Прељине, Појата и Ниша до бугарске границе. Улазак у Бугарску у раним вечерњим часовима, ноћна вожња кроз Бугарску и улазак у Турску у раним јутарњим часовима.

2. ДАН - 26.09.2020. (субота) – АНКАРА

Наставак путовања кроз Турску, преко Истанбула до Анкаре, главног града Турске. Долазак у Анкару у раним поподневним часовима. Смештај у хотел. Краћи одмор и градским превозом обилазак централног језгра скоро петомилионског града. Предлажемо одлазак у Ататурков маузолеј. Слободно време у касним поподневним и раним вечерњим часовима. Повратак у хотел. Ноћење.

3. ДАН - 27.09.2020. (недеља) – АНКАРА – ОРДУ (око 600 км)

Доручак. Вожња кроз централне и црноморске делове Мале Азије до приморског града Орду, једног од најзеленијих градова на турској обали Црног мора. Посетиоце привлачи лепота морске обале у његовој близини. Смештај у хотел. Краће разгледање и слободно време. Ноћење.

4. ДАН - 28.09.2020. (понедељак) – ОРДУ – БАТУМИ (око 450 км)

Доручак. Путовање уз црноморску обалу преко Алтинере и Ризе до турско-грузијске границе. Ту очекујемо приближно трочасовни прелазак обе границе и долазак у трећи град по величини у Грузији. Смештај у хотел. Батуми је истовремено и најмодернији град Грузије, али и град који чува дуго историјско трајање од античке Колхиде до данашњих дана. То је највећа грузијска лука. Разгледање центра града. Слободно време. Ноћење.

5. ДАН - 29.09.2020. (уторак) – БАТУМИ – ТБИЛИСИ (око 360 км)

Доручак. Атрактивно путовање преко предела који спадају међу атрактивније на свету поред градова Кутаиси (други по величини у Грузији) и града Гори (Стаљинов родни град). Могућ обилазак Стаљинове родне куће и долазак у Тбилиси у поподневним часовима. Смештај у хотел. Панорамско разгледање града, слободно вече. Ноћење.

6. ДАН - 30.09.2020. (среда) – ТБИЛИСИ

Доручак. Преподневни обилазак престонице Грузије, града типичне архитектуре и богате историје с бројним знаменитостима. Слободно време. У поподневним часовима одлазак до једног од старих манастира на обронцима Кавказа. Повратак у Тбилиси уз панорамско разгледање необичних и атрактивних предела. Слободно време у граду. Ноћење.

7. ДАН - 01.10.2020. (четвртак) – ТБИЛИСИ – ЈЕРЕВАН ( око 320 км)

Доручак. Вожња до грузијско-јерменске границе (најављено је укидање визе за Јерменију од приближно 6 еура која се плаћа на граници). Улазак у Јерменију и посета једном од старих јерменских манастира на језеру Севан (Јерменија је службено прва хришћанска држава на свету). Севан је велико језеро и друго у свету по надморској висини на скоро 2000 м. Долазак у престоницу Јереван. Панорамско разгледање колоритне престонице Јеревана који се сместио на неколико десетина километара од планине Арарат. Библијска и митска планина Арарат је један од најпознатијих симбола историјског сећања Јеремена, који спадају у народе света чија је историја била изузетно тешка. Становници јерменске престонице из сваког дела свог града по ведром времену, које је тамо честа појава, могу видети силуете Арарата. Смешај у хотел. Слободно време. Ноћење.

8. ДАН - 02.10.2020. (петак) – ЈЕРЕВАН

Доручак. Преподневни обилазак бројних градских знаменитости (репрезенативне зграде, панорамски видиковци, Велика катедрала, Музеј сећања на геноцид за време Првог светског рата, обилазак Базара и пешачких зона, модерних мостова преко планинске реке). Предлажемо обилазак Националног историјског музеја. Слободно поподне и вече. Ноћење.

9. ДАН - 03.10.2020 (субота) – ЈЕРЕВАН – ГЈУМРИ – КУТАИСИ ( Гјумри - Кутаиси око 380 км)

Доручак. Путовање преко митских предела Јерменије и краће задржавање у граду Гјумри. Улазак у Грузију и вожња до Кутаисија. По грчкој митологији, верује се да је Кутаиси град где је украдено златно руно. Смештај у хотел. Следи касни поподневни обилазак некадашње престонице Колхиде (Аргонаути су по Грчкој митологији ишли у Колхиду по Златно руно). Град је смештен на падинама Кавказа и има измешану црноморску и планинску климу и сматра се да на том простору живе најдуговечнији људи на свету. Слободно вече. Ноћење.

10. ДАН - 04.10.2020. (недеља) – КУТАИСИ – ТРАБЗОН (око 360км + граничне процедуре)

Доручак. Наставак путовања до турске границе, улазак у Турску и долазак у касним поподневним часовима у Трабзон. Смештај у хотел. Разгледање централних делова града. Слободно време. Ноћење.

11. ДАН - 05.10.2020. (понедељак) – ТРАБЗОН - ИСТАНБУЛ (око 1050 км)

Доручак. Ранији полазак из Трабзона. Целодневно путовање, једним делом уз предивну црноморску обалу, уз паузе по потреби. У вечерњим часовима улазак у Истанбул са aзијске стране, прелазак Босфора и смештај у хотел на европској страни града. Ноћење.

12. ДАН - 06.10.2020. (уторак) – ИСТАНБУЛ

Доручак. Панорамско разгледање култног града који је једини град на свету смештен на два континента. Најновији подаци говоре да у граду и непосредној околини живи близу 15 милиона становника. Некадашњи Констатинополис, Цариград и данашњи Истанбул је једна од најпривлачнијих туристичких дестинација света. Могућност индивидуалног уласка у Свету Софију и Плаву Џамију. Одлазак на доминантни панорамски видиковац на азијској страни, поподневно задржавање у ширем реону модерног Таксима на европској страни. Слободно време до поласка за Србију у раним вечерњим часовима.

13. ДАН - 07.10.2020. (четвртак) – ИСТАНБУЛ – БЕОГРАД (око 940 км)

Путовање преко Бугарске и Србије. Долазак на место поласка Уб, Београд око подневних часова. Крај програма.

ЦЕНА АРАНЖМАНА:

665

Доплата за једнокреветну собу на упит

АРАНЖМАН ОБУХВАТА:

- комплетан превоз аутобусом и обиласке предвиђене програмом

- 10 ноћења са доручком у хотелима са минимум 3* (1 ноћење Анкара, 1 Орду, 1 Батуми, 2 Тбилиси, 2 Јереван, 1 Кутаиси, 1 Трабзон, 1 Истанбул - 2 ноћне вожње - полазна и долазна)

- обиласке према програму

- услуге водича и пратиоца групе

- трошкове организације

АРАНЖМАН НЕ ОБУХВАТА:

- боравишне таксе у хотелима

- карте за градски превоз

- улазнице за институције и локалитете (приближно 50 еура), обавезних факултатива нема и накнадних плаћања за факултативе нема

- међународно здравствено осигурање

- могућу јерменску визу (до 6 еура)

- индивидуалне трошкове

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

Цена путовања исказана је у еврима, а плаћање се врши у динарскпој противвредности по средњем курсу НБС на дан уплате. Приликом пријављивања и закључивања уговора о путовању, уплаћује се аконтација у износу од 100 еура, а остатак се може платити најкасније 15 дана пре поласка.

НАПОМЕНЕ:

- Могућ је смештај групе у 2 или више хотела

- Организатор не сноси одговорност за евентуалне другачије усмене информације о програму путовања

- Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака...).

- Аранжман је рађен на бази минимум 40 путника. У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута

- Организатор задржава право измене у програму путовања (редослед појединих садржаја у програму услед објективних околности, нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак, промене у визном режиму...), као и право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза

- Услов за реализацију овог путовања је да путник поседује биометријски пасош. Пасош траба да важи минимум 6 месеци (180 дана) од дана одласка на путовање.

Организатор путовања је Туристичка агенција ИТАКА, лиценца ОТП 102/2020 категорија А 20 од 23.01.2020.

Уз овај програм важе Општи услови путовања Туристичке агенције ИТАКА ТРАВЕЛ